Reteaua tuturor studentilor EDMUNDO

Pleaca. Studiaza. Intoarce-te. Schimba!

Alatura-te studentilor EDMUNDO!

Activitatea Recentă

Oleniuc Dumitru-Florin a adăugat o discuţie la grupul
Prezentare grafică

Camera copenhaga

Buna tuturor! Numele meu este Florin si din Ianuarie voi avea internship-ul in Copenahga. Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau poate cu un pont referitor la camere?Vezi mai mult
Nov 14, 2017
Daniel Cornea
Partajare pe Facebook
Partajare
  • Comentarii Publicate pe Blog
  • Discuţii
  • Grupuri (2)
  • Fotografii
  • Albume foto
  • Fişiere video

Daniel Cornea's Prieteni

  • Alexandru Sipos
 

Pagina lui Daniel Cornea

Informaţii pentru profil

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Reteaua tuturor studentilor EDMUNDO !

Alătură-te reţelei Reteaua tuturor studentilor EDMUNDO

La 8:01am în Septembrie 8, 2013, Florin Georgescu a spus...

Munca (part-time/full time) pe perioada studiilor in NL.

Teoretic studentii la universitatile acreditate au dreptul sa lucreze un numar de 10 ore/saptamana in decursul anului universitar si un maxim 40 ore/saptamana in perioada vacantei de vara. Partea mai proasta consta in faptul ca pentru studentii romani se aplica inca restrictiile temporare privind accesul la piata muncii din NL, avand nevoie de un asa numit "permis de munca" (TVW) care se poate obtine numai de catre angajator (si nu de catre student). Sansele sa obtineti un astfel de permis pe durata studiilor sunt aproape nule. Cei care vor debuta studiile in NL in cursul acestei toamne vor avea de asteptat pana la 01 ianuarie 2014 cand restrictiile temporare impuse cetatenilor romani privind accesul liber la piata muncii olandeze isi vor inceta efectul. Dupa aceasta data cetatenii romani, studenti ori nu, vor putea (in teorie) sa aplice liber (fara restrictii) pentru joburi in NL, cu conditia ca si potentialul angajator sa fie interesat si dispus sa il/o angajeze. Lupta pentru joburile part-time aici in NL este feroce caci intrati in competitie directa cu sutele de alti europeni - italieni, spanioli, francezi, belgieni, nemti, greci, portughezi, unguri, cehi, polonezi) care, ca si voi, sunt veniti la studii in NL (adesea poligloti si avand deja ceva experienta lucrativa in tarile de origine) si care sunt in cautarea unui loc de munca part-time, atat pentru a scadea presiunii financiare asupra buzunarului propriu cat si pentru achizitionarea unei experiente lucrative intr-o firma olandeza/multinationala. 

La 3:04pm în Martie 5, 2012, Andrei Catana a spus...

Salut! Si eu doresc sa aplic pt fac in Olanda,vroiams a te intreb cat de dificil este sa gasesti un loc de munca part time.Multumesc anticipat!